S porastom interesa turista za našu zemlju,  raste i potražnja za privatnim smještajnim kapacitetima. Osobito za apartmanima, bilo da se oni nalaze u stambenim zgradama ili privatnim kućama. Takav način smještaja vrlo rado biraju gosti mlađe životne dobi.

Oni žele određenu razinu slobode za kreiranjem vlastitog slobodnog vremena. Istodobno, zahtijevaju i infrastrukturu koja prati današnji suvremeni način života, što je izazov za iznajmljivače i iznajmljivanje. Ako imate stari stan, adaptacija je jedna od mogućnosti za pretvoriti ga u apartman za iznajmljivanje.

stari stan, adaptacija, moderan apartman, arhitekt Davor Hauptman

Izvorno stanje

Adaptacija – najvažniji je dobar arhitekt i projekt

Naizgled stari, nefunkcionalni stari stan u vrlo kratkom vremenu, uz savjete i projekt arhitekta splitske tvrtke Kreiranje d.o.o. Davora Hauptmanna, može postati vrlo luksuzan, maksimalno funkcionalan  i ugodan apartman. Takav apartman zadovoljit će i najzahtjevnije goste. Istodobno, nije isključena niti mogućnost da sami požele posjedovati tako uređen prostor.

Primjerice, splitski stan od svega 60 četvornih metara, u kojem se napravi adaptacija, može postati maksimalno funkcionalan i ugodan apartman za iznajmljivanje. On sadrži kuhinju, dnevni boravak, čak tri sobe, kupaonicu i toalet.

Adaptirani stari stan u apartman za iznajmljivanje – siguran povrat uloženih sredstava

Maksimalno iskorišten prostor i dizajnerski urađen do savršenstva, postiže se stručnim planiranjem prostora. Za to je neophodno znanje, multidisciplinarani pristup projektu, ali i kontinuirana edukacija i usavršavanje arhitekta koji će projektirati adaptaciju i nadzirati radove. Od svega toga ovisi rezultat koji uključuje najbolji omjer ulaganja i kvalitete te maksimalne uštede energije i siguran povrat uloženih sredstava. Ovo posljednje gotovo je sigurno jer je na hrvatskom turističkom tržištu dokazano da i iznajmljivanje luksuznih apartmana i vila itekako ima svoje korisnike. Također, investicija u takve objekte najbrže se vrati investitoru.

U konačnici, najvažnije je – zadovoljan gost i zadovoljan iznajmljivač.

Zatražite sastanak s arhitektom