Gradnja stambenog objekta veliki je, životni poduhvat u kojega treba kročiti spremno i vrlo ozbiljno. I to uz pomoć arhitekta. Ako odlučimo suprotno, graditi bez projekta i nadzora arhitekta, prema zamislima koje nam godinama prije toga “čuče” glavi i stvaraju kompletnu i gotovo idiličnu sliku, problemi na koje nismo računali i koje kao amateri nismo mogli predvidjeti, počinju se množiti nezamislivom brzinom.

Rokovi se pomiču, gradnja odužuje. Troškovi rastu, a početnu radost zamjenjuju brige i frustracije. Savjeti tipa “trebao si to ovako” i “trebao si to onako” pljušte sa svih strana… Efikasnog rješenja niotkuda…Tada ćemo morati potražiti stručnu pomoć arhitekta jer odgovorno projektiranje i gradnja čuvaju nam novac i vrijeme. U trenutku će nam postati savršeno jasno kako bi bilo puno bolje, učinkovitije, jeftinije, brže i lakše da je on uz naš životni projekt arhitekt bio od samog početka. I to kao njegov sukreator, odnosno autor arhitektonskog projekta.

krivulja

Dobar arhitekt i projekt štede Vaše vrijeme, novac i živce.

U važne i skupe projekte ne kreće se bez arhitekta

Tako nekako bi zvučala klasična graditeljska priča u Hrvatskoj. U zemlji u kojoj su svi “majstori za sve”, od električara ili automehaničara, do nogometnog izbornika ili premijera. I, arhitekta, naravno.

Svatko tko iza sebe ima ikakvo iskustvo građenja, vrlo dobro zna da se u tako važne i skupe projekte ne kreće bez dobrog arhitektonskog projekta jer odgovorno projektiranje štedi novac i vrijeme. Pogotovo ne u današnje vrijeme. Danas tehnologije napreduju nevjerojatnom brzinom da i arhitektima postaje zahtjevno pratiti situaciju na tržištu građevinskih materijala i opreme.

Za najbolji izbor materijala pitajte arhitekta

Davno su prošla vremena kada je glavna graditeljska dilema bila cigleni ili betonski blok, a izbor diktirala situacija u novčaniku. Danas je paleta građevinskih materijala za sve faze gradnje daleko bogatija, a performanse bolje i energetski učinkovitije. Savjeti arhitekta su tu dragocjeni.

Istodobno, nova tehnološka rješenja donose veću konkurenciju na tržištu. A time i niže cijene. Iskustvo gradnje bez stresa i pomicanja rokova, a u konačnici i zadovoljstvo izgrađenim, uz pomoć arhitekta dobivamo po puno povoljnijoj cijeni od prvobitno zamišljene. To donosi dugoročni užitak i bezbrižnost. Istodobno je i garancija da jednom kada je naš objekt završen, na njemu više godinama neće trebati taknuti ama baš ništa. To će biti, bez naknadnih popravaka i prepravki – “to”.