Bez obzira živite li u stambenoj zgradi ili obiteljskoj kući, posljednjih godina moguće je preko Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost kao i preko nekih županija prijaviti se za bespovratna sredstva (novac) te da se napravi energetska obnova fasade kuće. Namjena mu je, kao što i naslov ovog bloga kaže – eneretska obnova fasade Vašeg objekta. Uz to, osim za obnovu fasada, novac se odobrava i za obnovu krovišta, prozora, za sustav grijanja, solarne panele… Naše iskustvo u dobivanju bespovratnih sredstava (novac) je 100%.

Energetska obnova fasade obiteljske kuće bespovratnim sredstvima EU

S novom fasadom i prozorima ukućani će plaćati grijanje 61% manje nego do sada! Udio bespovratnih sredstava u investiciji iznosi maksimalnih 40% prema mjestu stanovanja.

Vjerojatno ste poslijednje dvije godine primjetili kako se na raznim objektima radi obnova fasade, kako na stambenih zgradama tako i obiteljskim kućama. Zahvaljujući novcu koji je povučen iz fondova Europske Unije, i Vaš objekt može se prijaviti na natječaj. Ovisno o vrsti objekta, procedure se razlikuju i onome tko ne poznaje materiju, prilično je kompliciran.

EU novac – energetska obnova fasade obiteljske kuće

Energetska obnova fasade obiteljske kuće, za dobiti EU novac preko Fonda za energetsku učinkovitost i zaštitu okoliša, zahtijeva nekoliko predranji:

  • Provjeriti ima li kuća čisto vlasništo, je li legalna te je li udovoljava pojmu obiteljske kuće a to znači da ima do 600m2 i maksimalno 3 stambene jedinice
  • Napraviti energetski pregled kuće kako bi se utvrdilo njezino energetsko stanje od strane licencirane osobe
  • Zatražiti ponudu izvođača radova
  • Čekati objavu natječaja Fonda za zaštitu okoliša te prijaviti projekt.višetambenih zgrada

EU financiranje – energetska obnova fasade višestambenih zgrada

Za višestambene zgrade, dokumentacija je kompleksnija te vas pozivamo da nam se javite za Besplatno savjetovanje kako bismo Vam mogli dati konkretne informacije na konkretnom slučaju.

Isto tako, bespovratna sredstva za energetsku učinkovitost na temelju kvalitetnih arhitektonsko-građevinskih projekata mogu se povući i turističke objekte, poslovne objekte, nestambene zgrade

Dosadašnja prolaznost naših projekata je 100%.

Tim tvrtke Kreiranje  ima 100% uspješnost pri povlačenju novca za naše klijente u projektima energetske obnove te može i Vama pomoći da značajan dio financijskog ulaganja financira upravo Europska unija