Standardni stanovi od prosječno šezdesetak kvadrata ili stare obiteljske kuće, kakvih je i danas najviše u Hrvatskoj, zahtijevaju rekonstrukciju. Oni više ne mogu zadovoljiti potrebe suvremenih ili višegeneracijskih obitelji, pa čak niti zahtjevnijih samaca. Ljudi danas žele imati ugodan životni prostor za rekreativne sadržaje i hobije, odvojeni radni prostor ili pak kutak za kućne ljubimce koji također zaslužuju privatnost.

Te stambene prostore, u pravilu, odlikuje veliki hodnik kao centralna prolazna prostorija. Njegov komfor uglavnom “uživaju” jedino cipele i kaputi. Na taj način gube se dragocjeni stambeni kvadrati. Kvalitetna rekonstrukcija starog stana može učiniti da takav stambeni prostor postane funkcionalan stan i da zadovoji sve potrebe njegovih stanara.

Neophodna rekonstrukcija starog stana u funkcionalan stan

Bez obzira na starost, temeljita rekonstrukcija starog stana neophodna je kako bi on postao estetski osvježen i funkcionalan stan, primjeren današnjim zahtjevima suvremenog života. Na taj način dobit će se novi stambeni kvadrati kojima će se udahnuti život jer je hodnil u stanu samo prolazna prostorija koja sve ostale veže u cjelinu. No, ne mora biti tako i prosto je šteta što su stanovi svojevremeno tako projektirani i građeni.

A kad se odlučite na rekonstrukciju stana, množe se pitanja:

– kako zadovoljiti sve potrebe i želje,

– koje materijale koristiti,

– kako riješiti pitanje dnevnog svjetla i u udaljenijim prostorijama,

– kakvu rasvjetu odabrati,

– kako dobiti više za manje uloženog novca…

Situacija na prebogatom i raznolikom tržištu građevinskih materijala i rasvjetnih tijela, jednostavnom rješenju rekonstrukcija nimalo ne ide u prilog. I zato nam je u tim situacijama, neophodna pomoć stručne osobe – arhitekta.

7

Izvorno stanje objekta na gornjoj slici

    1. Ukoliko planirate rekonstrukciju, bilo da je u pitanju stambeni ili komercijalni sadržaj (apartman za iznajmljivanje), obratite se našem stručnom timu i u vrlo kratkom roku dobit ćete odgovore na sva pitanja koja vas muče te u konačnici, uz uštede vremena, novca i “živaca”, biti u potpunosti zadovoljni i bezbrižni na duži vremenski rok.